Live in de Sint-Baafsabdij

Olla Vogala

Een zichzelf respecterend kunstenaar verklaart al eens de liefde. Eigenlijk doet hij nooit iets anders.

Als vanouds vervlecht Olla Vogala verschillende verhalen, de b(ek)lijvende indrukken die zij hebben opgedaan onderweg, tot de stijl die haar zo kenmerkt.

Anno 2013 brengen zij een mix van chanson, anti-oorlogsliederen, liederen over de (on)mogelijkheid van de liefde en instrumentale composities beïnvloed door de Arabische muziektraditie… De teksten zijn afkomstig van verschillende bronnen: van de hand van Ludo Vandeau, ontleend aan de poëzie van Geert Cyriel Tavernier en aan oude teksten uit Syrië [uit de Christelijke Arameens (Syriac) traditie]. Het nieuwe repertoire van Olla Vogala is ook geïnspireerd op haar thuishaven Gent, de smeltkroes van nieuw en oud, allochtoon en autochtoon, volks en werelds... Waar de Leie en de Schelde in elkaar overvloeien, zo ook de culturen.

De bezieler en componist van Olla Vogala, Wouter Vandenabeele, is als vanouds de witte raaf die fladdert tussen wereldmuziek, jazz, folk, klassiek en chanson. Olla Vogala won in Duitsland de Echo Award voor Muziek zonder Grenzen – een erkenning die naadloos past bij de visie van deze groep. 'Wereldklasse,' aldus het oordeel van de pers.

Dit project brengt de oorspronkelijke bezetting, zoals het 15 jaar geleden allemaal begonnen is aan het Conservatorium Gent, terug samen. Het zorgt voor een smeltkroes van stijlen en ideeën, kenmerkend voor Olla Vogala en internationaal bejubeld. Olla Vogala wordt vocaal ondersteund door Soetkin Baptist en Ludo Vandeau. Getalendeerde gastmuzikanten Elias Bachura uit Syrië (ud), Elly Aerden (zang) & Florejan Verschueren (piano) vervolledigen de sound van dit project.

De muziek van dit project werd tijdens een publiek concert op 22 juni 2012 live opgenomen op de historische site van de Sint-Baafsabdij in Gent.

-

Olla Vogala maakt muziek die vernieuwend is in zijn genre. De groep geldt als voorbeeld voor vele wereldmuziekgroepen in België. (P. Van Tyghem, De Standaard)

Live in de Sint-Baafsabdij met

Marc De Maeseneer . baritonsax
Frederik Heirman . trombone
Luc Vanden Bosch . drums, percussie
Gijs Hollebosch . dobro, mandoline
Joris Vanvinckenroye . contrabas
Dirk Moelants . viola da gamba
Luc De Gezelle . viool
Stefaan Smagghe . viool
Wouter Vandenabeele . viool & algemene leiding
Soetkin Baptist . zang
Ludo Vandeau . zang

Gastmusici
Elias Bachura (Syrië) . Ud
Elly Aerden . zang
Florejan Verschueren . piano

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be