De monsters-keuken

Claire Goldfarb solo
Een cello, een stem, een stoel, twee boeken. De onhoudbare drang om klank en verhaal te delen.

Op een avond trekt Max zijn wolfspak aan, hij begaat een stommiteit… en nog eentje... en hij gaat het maximonster in zichzelf tegemoet.

Nacht. Iedereen slaapt, Mickey ook. Maar wat zijn die geluiden toch? En wat gebeurt er in de keuken? Er zijn één, twee, drie keukenchefs. Ze zijn heel druk in de weer eender wat te koken. En eender wie.

Gecrëerd door Claire Goldfarb en gebaseerd op teksten van Maurice Sendank, Max et les maximonstres en Cuisine de Nuit - ' L' école des loisirs' edition.

Maurice Sendak

Jongste telg van drie uit een Pools-joods geëmmigreerd gezin. Maurice Sendak, geboren in Brooklyn, New-York maakt en illustreert van zijn negende kinderboeken met hulp van zijn grotere broer Jack. In zijn professionele loopbaan, die in 1951 aanvangt, publiceert hij 60 titels.

Sendak brengt een revolutie teweeg in de Amerikaanse kinderboekenwereld. De uitgave in 1963 van „Max en de maximonsters“ gaat gepaard met zware kritiek waarbij hem wordt verweten geweldadige beelden te gebruiken en de autoriteit van de ouders onderuit te halen. Deze uitgave is één van de best verkochte kinderboeken aller tijden.

In 1970 ontvangt hij de Hans Christian Andersen-prijs voor zijn gehele oeuvre en hij blijft tot op heden gelden als één van de sterkste illustratoren van zijn generatie.

Claire Goldfarb

Van conservatoria (Luik en Brussel, hoger diploma) naar orkesten (Union youth orchestra, world youth orchestra, opera-orkest van de Muntschouwburg) “de cello is als een mysterieuze schoonheid die me bezig houdt ondanks mezelf” dit leidt tot de ontwikkeling van een zeer persoonlijk universum en de oprichting van vzw Murmures et Chocolats; verschillende kindervoorstellingen volgen: Cil de l'ange, Babborco, en Quatre oreilles et un nez (duo); haar eerste soloplaat, Or Propos kwam uit bij Homerecords.be.

---

Doelgroep
lagere school vanaf 6 jaar

Schoolvoorstelling
op schooldagen

Familievoorstelling
op schooldagen en in het weekend

De monsters-keuken met

Claire Goldfarb . cello en stem

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)