Belem & The MeKanics

Belem & DECAP

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & The MeKanics, een boeiende kruisbestuiving tussen zijn gerenommeerde duo met celliste Kathy Adam en de gemechaniseerde instrumenten van hedendaags componist Walter Hus.

Na Europa te hebben doorkruist met Belem ontmoette Laloy componist Walter Hus, medeoprichter van de avant-gardegroep Maximalist en geestelijke vader van het Decap-orgel, een unieke high-techversie van het dansorgel uit de jaren zestig. Dit computergestuurd orkestraal ensemble genereert akoestische en organische klanken en bestaat uit 15 elementen: orgelpijpen, accordeons en percussieinstrumenten. De kleppen van het orgel, de toetsen van het chromatische accordeon, elk hamertje en elk percussiestaafje reageert op een milliseconde na. Zelfs de druk van de wind in de individuele orgelbuizen is tot in het kleinste detail controleerbaar.

Laat u meevoeren door de afwisselend zoete klankstromen, de Felliniaanse filmmuziek en tot de verbeelding sprekende filharmonische klanken die de toeschouwers onderdompelen in een machtige wervelstroom van klank!

Het afgewerkte project gaat van 21 t.e.m. 25 november 2017 in première in Théâtre MARNI, Brussel; u bent welkom.

Belem & The MeKanics met

Didier Laloy . diatonisch accordeon
Kathy Adam . cello
Walter Hus . orkestraal ensemble The MeKanics & programmatie
Didier Laloy & Walter Hus . composities & arrangementen

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)