Tatoeage

GFVP * The Ghent Folk Violin Project
De strijkers zijn uw compagnons de route op de grens tussen klassiek, jazz, world en folk.

Bij Ghent Folk Violin Project staan de strijkers centraal, vakkundig balancerend tussen klassiek, jazz, world en folk. Componist en dirigent Wouter Vandenabeele trekt hierbij voluit de kaart van jong talent, elk met hun eigen stijl. Lotte Remmen klinkt bevallig klassiek, de stijl van Anouk Sanczuk benadert de bravoure jazz en Naomi Vercauteren flirt met subtiele folk-swing. Zij krijgen akoestische ondersteuning van gitarist Jeroen Knapen en worden vocaal bijgestaan door de lyrische mezzosopraan Hanneke Oosterlijnck.

GFVP staat voor Europese traditionele muziek en verrassende cross-overs, ten dele geïnspireerd op composities van avant-gardist John Zorn en het controversiële minimalisme van Philip Glass. Door het succes van hun optredens is het eerste album van deze jonge groep reeds een feit. ‘Tatoeage’ verscheen in oktober 2013, amper twee jaar nadat GFVP het levenslicht zag, en verrast net als op het podium door het kenmerkende folkgeluid van de strijkers.

--

"Deze groep heeft het allemaal: die rare strijkerscombinatie die blijkt een pluspunt te zijn, een heerlijke zangeres die veel stijlen aan kan, een gitarist die dat allemaal nog eens op een hoger niveau tilt, oud en zelfgeschreven materiaal in goeie arrangementen, ’t is smaakvol, er zit humor in en melancholie, enthousiasme en métier! Ik geraak uitgeput in complimenten geloof ik… Afijn, ik wou eigenlijk alleen kwijt: dit is een groep om te koesteren." (Marc Vandemoortele)

"Met Tatoeage bewijst GFVP nog maar eens dat de viool een heerlijk veelzijdig instrument is. Van ritmisch gepluk, via zwierig romantische melodieën en donkere trillers tot een ijselijk hoge noot, het zit er allemaal in.Wouter Vandenabeele en zijn muzikanten geven de viool een prachtige eigen stem. De muzikale hand van Vandenabeele is duidelijk herkenbaar in de composities van Ghent Folk Violin Project, evenals de passie die hij dit keer weet over te brengen op drie jonge violistes, een zangeres en een gitarist." (Mirjam Adriaans)

"GFVP is een goep om te onthouden, Ttaoeage is een cd om te koesteren. Dit is echt niet de dertiende cd of groep in een dozijn. Dit is fris, vernieuwend, traditite weer levend gemaakt, vakmanschap, liefde voor muziek en nog wat superlatieven meer." (Steven Vanderaspoilden)

Tatoeage met

Wouter Vandenabeele . viool
Jeroen Knapen . gitaar
Lotte Remmen . viool
Anouk Sanczuk . viool
Naomi Vercauteren . viool
Hanneke Oosterlijnck . stem

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)

Binnenkort