Murga Argentina

Juan Carlos Cáceres (September 4, 1936 – April 5, 2015)

In deze album met vijftien originele titels is Cáceres erin geslaagd ons eenvoudigweg, zonder omwegen, diep te ontroeren, zonder één overbodige noot.

Cáceres blaast een nieuw leven in de muziek van de Rio de la Plata, dankzij het heraanknopen bij de Afrikaanse herkomst van de tango en dankzij ritmische elementen afkomstig van murga* en milonga**, die de basis van zijn composities vormen, liedjes waarvan hij zowel tekst als muziek schrijft.

Cáceres is een veelzijdig artiest : hij zingt, speelt piano en trombone, naast talentvolle tango artiesten zoals Nini Flores die bandonéon en accordeon speelt, Paul Lazar aan de viool en de meest rasechte percussionisten, van Argentinië onder meer.

Eduardo Makaroff, de Argentijn van de groep Gotan Project, heeft de artistieke directie waargenomen.

*Murga : volkse stroming straatmuziek, afkomstig van de wijken van Buenos Aires

**Milonga : ritme dat aanleunt bij het tangogenre, ook synoniem van 'bal tango', een woord van Afrikaanse komaf dat betekent 'woorden'.

Murga Argentina met

Juan Carlos Caceres . zang, piano, trombone
Marisa Mercadé . bandoneon
Sedef Ercetin . cello
Javier Estrella . bombo, cajon, zang
Marcelo Russillo . percussie, cajon

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)