Carols en Kerstliederen

Rans & Coope, Boyes & Simpson met Fi Fraser, Jo Freya & Georgina Boyes


Na het boeiende parcours van Rans tijdens de voorbije jaren, volgt voor 2008 een samenwerking met het Engelse a capella trio Coope, Boyes & Simpson, versterkt met zangeressen Fi Fraser, Georgina Boyes en Jo Freya. In deze ontmoeting tussen Vlaamse en Britse culturen krijgen Vlaamse kerstliedjes een Engels tintje en Engelse ‘carols’ een Vlaams aureool. Er zit magie in dit programma dat doorweven wordt met verhalen over kerstbeleving aan beide zijden van het Kanaal door de eeuwen heen.

Veel populaire Nederlandstalige kerstliederen gaan terug tot de middeleeuwen en zijn dikwijls vertederende getuigen van volkse devotie. ‘Carols’ mogen dan typisch Brits zijn, zij hebben heel wat raakpunten met het Vlaamse repertoire: wiegeliedjes, mengtaalliederen met bijvoorbeeld een refrein in het Latijn, instrumentale preludes op viool en bas of op andere instrumenten. In Yorkshire begeleiden ze zelfs op een elektrisch orgeltje in de pubs. Daar worden namelijk ook carols gezongen.

In dit nieuwe en originele project wisselen Engelse en Vlaamse liedjes elkaar af en vullen elkaar aan, soms meerstemmig en onbegeleid, dikwijls ook met instrumenten: van luit, viool en gamba tot draailier en Noord-Engelse doedelzak.

Carols en Kerstliederen met

Paul Rans . zang en luit
Philippe Malfeyt . luiten, hakkebord, cister, theorbe, barokgitaar
Piet Stryckers . gamba, vedel, cello, draailier
Paul Van Loey . blokfluiten, dulciaan, fluitjes-van-een-cent
Barry Coope . zang
Jim Boyes . zang en gitaar
Lester Simpson . zang en doedelzak
Fi Fraser . zang en viool
Jo Freya . zang en tin whistles
Georgina Boyes . zang

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)