Kali City

Karim Baggili & his Arabic band

Het stond in de sterren geschreven dat Karim Baggili aan een Arabisch repertoire zou werken. Niet enkel traditioneel, maar ook modern en eigenzinnig. Met het nieuwe album Kali City daalt Karim af in zijn herinneringen en zijn liefde voor deze muziek.

Hij kijkt er naar uit om samen met zijn Marokkaanse, Libanese of Belgische collega's de nieuwe composities op de bühne te vertolken, nu eens gevoelig en diepgaand, op andere momenten feestelijk en dynamisch zoals op de grote familiefeesten in het Midden-Oosten.

In februari 2014 is Karim Baggili binnengetreden op plaats 4 in the World Music Charts Europe met zijn nieuwe album ‘Kali City’ .
Verder werd Karim Baggili met Kali City genomineerd voor de Octaves de la Musique 2014 (World Music Category) en voor de 13th Annual Independent Music Awards - World Beat Category.

(foto © Yasmina Baggili)

-

"Superbe et émouvant voyage!" (Le Soir/ Le Mad - Thierry Coljon ***)

"Een subliem evenwicht tussen gevoelige, diepe nummers en dynamische, dansbare tracks. (Benjamin Tollet - brusselnieuws.be)

"[…] maar het meest opvallend is Baggili zelf die het slotlied ‘Amar’ zingt, waaruit blijkt dat hij niet alleen een voortreffelijk muzikant en componist is, maar ook een betoverend zanger." (Mattie Poels – Musicframes)

"Kali City is een smaakvolle, toegankelijke cross¬over plaat met fraaie melodieën." (Jos Schuring - Heaven Magazine)

Brosella 2014: La star côté FOLK : Karim Baggili (samedi, 19h15). … Karim Baggili s’inspire de ses racines pour créer une musique personnelle, tantôt grisante, tantôt rêveuse. (Jean-Claude Vantroyen – Mad)

Par ailleurs, Kali City vient d’être nominé aux Independant Music Awards, catégorie musiques du monde. (Sélim Guessoum - onorient.com)

"Excellent CD. My favorite tracks are Down Town, Silent Stories, Kali City and Arabic Circus." (WORT-FM, USA)

"This is a fantastic record. I've played it almost every week since I got it and have been amazed by the response. People love and request it already. It is one of my Albums of the year and it gets better with every listen. Thanks for such a cracker" (Bay-FM (99.9) and River FM (92.9), Australia)

Kali City met

Mohammed Al Mokhlis . viool
Ahmed Khaili . percussie
Youri Nanaï . bas
Vivian Ladrière . drums
Houssem Ben Elkadhi . kawala
Karim Baggili . oud & gitaar

Media
  • Ella & Jad

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)