El grito, el silencio

Constantinople
geïnspireerd door oudandalousische poëzie en dichter djalal-e-din rumi, componeerde Constantinople haar muziek, flamenco van heden en verleden.

In El grito, el silencio smeedt Constantinople de muzikale tradities van de flamenco, Perzische en Spaanse renaissancemuziek tot een nieuw genre dat tijdloos en zonder grenzen is, met behoud van hun respectievelijke identiteit en natuur.

Geïnspireerd door oud-Andalousische poëzie en gedichten van Djalal-e-Din Rumi (1207-1273), de grootste Perzische Sufi poëet, werd een concert geconcipieerd vanuit de hedendaagse benadering van traditionele vormen van flamencomuziek (granainas, tango’s, peteneras, zambras soléas en bulerias). Zo ook ontstonden nieuwe composities waarin verschillende stijlen, van de Perzische muziek tot de Spaanse renaissancemuziek, tot een nieuwe stijl wordt herleid.

Voor dit project werkt Constantinople samen met zangeres Rosario La Tremendita, één van de belangrijkste figuren uit de nieuwe generatie van flamencozangers.

El grito, el silencio met

Kiya Tabasian . setar
Ziya Rabasian . percussie
Pierre Yves Martel . viola de gamba
Rosario La Tremendita . zang
Juan Requena . flamenco gitaar

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)