Ay!! Amor...

Constantinople met Françoise Atlan
een poëtische ode van Françoise Atlan en het muziekensemble constantinople aan de liefde, de schoonheid en de tijden waar zij ontstaan.

Ay!! Amor… is een muzikaal project dat voortspruit uit de succesvolle samenwerking die de Franse zangeres en het Canadese muziekensemble Constantinople sinds verschillende jaren samenbrengt. Terres Turquoises, hun laatste productie, werd gunstig onthaald door de pers en was aanwezig in tal van festivals en muziekprogramma’s zowel in Canada als in Europa en Mexico.

Ay!! Amor… luidt de titel van het jongste muzikaal en poëtisch avontuur waarbij Constantinople en Françoise Atlan resoluut verder de paden verkennen van de toonklanken uit Midden-Oosten, Perzië in het bizonder, en het Middellands Zeegebied, gedreven door het idee daarmee een symbiose te bereiken. Dit programma werpt een vernieuwende en persoonlijke blik op vrouwenstem, vrouwengezang en liefdeslied.

Geput uit de verste overleveringen uit Perzië, Armenië, het Iberisch Schiereiland, Turkije en het troubadourgenre vormt deze bundel vrouwenliederen een sterk origineel concert waar woorden uit verscheidene talen, culturen en toonaarden elkaar afwisselen, en zodoende hun eigen grenzen overtreffen.

De herkomst van de liefdesliederen van dit concert is zeer uiteenlopend: uit lang vervlogen tijden tot heden, met oorspronkelijke liedjes op tekst van Françoise Atlan. Ze resulteren uit persoonlijke lectuur en gereactualiseerde esthetische beschouwingen die echter steeds rekening houden met de traditie die de grondslag en de inspiratiebron blijven vormen voor deze creatieve muziekmakers.

Tijdens dit concert slepen Françoise Atlan en Constantinople u ongetwijfeld even mee in de gevoelswereld van het liefdeslied.
is een muzikaal project dat voortspruit uit de succesvolle samenwerking die de Franse zangeres en het Canadese muziekensemble Constantinople sinds verschillende jaren samenbrengt. Terres Turquoises, hun laatste productie, werd gunstig onthaald door de pers en was aanwezig in tal van festivals en muziekprogramma’s zowel in Canada als in Europa en Mexico.luidt de titel van het jongste muzikaal en poëtisch avontuur waarbij Constantinople en Françoise Atlan resoluut verder de paden verkennen van de toonklanken uit Midden-Oosten, Perzië in het bizonder, en het Middellands Zeegebied, gedreven door het idee daarmee een symbiose te bereiken. Dit programma werpt een vernieuwende en persoonlijke blik op vrouwenstem, vrouwengezang en liefdeslied. Geput uit de verste overleveringen uit Perzië, Armenië, het Iberisch Schiereiland, Turkije en het troubadourgenre vormt deze bundel vrouwenliederen een sterk origineel concert waar woorden uit verscheidene talen, culturen en toonaarden elkaar afwisselen, en zodoende hun eigen grenzen overtreffen. De herkomst van de liefdesliederen van dit concert is zeer uiteenlopend: uit lang vervlogen tijden tot heden, met oorspronkelijke liedjes op tekst van Françoise Atlan. Ze resulteren uit persoonlijke lectuur en gereactualiseerde esthetische beschouwingen die echter steeds rekening houden met de traditie die de grondslag en de inspiratiebron blijven vormen voor deze creatieve muziekmakers. Tijdens dit concert slepen Françoise Atlan en Constantinople u ongetwijfeld even mee in de gevoelswereld van het liefdeslied.

Ay!! Amor... met

Françoise Atlan . zang
Kiya Tabassian . setar
Pierre Yves Martel . viola de gamba
Ziya Tabassian . percussie

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)