Tango nuevo

Astoria

In de voetsporen van Astor Piazzolla gaat het ensemble Astoria op zoek naar kruisingen van verschillende wegen. Met zijn voortdurende aandacht voor muzikale excellentie en instrumentale virtuositeit vindt Astoria aansluiting bij de wereld van de klassieke muziek, waaruit zijn leden trouwens afkomstig zijn, maar tegelijk staat de kwaliteit van de composities van de Argentijnse meester centraal. Astoria respecteert daarom de ritmische en melodische betovering van de originele werken.

Wanneer het ensemble het podium van een rokerige kroeg of van de opnamestudio inruilt voor een concertzaal, vindt het trouwens aansluiting bij Piazzolla zelf, die aan het einde van zijn leven de unieke en onnavolgbare klank van zijn ensemble graag liet weerklinken in de daarvoor meest geschikte omgevingen.

De motieven van de 'tango nuevo' omvatten een uitgebreid gamma van gevoelens, van vertederende spot tot lieflijke nostalgie en uitbundige vreugde. Ze nemen ons op sleeptouw van de buitenwijken van Buenos Aires naar warmere gebieden met hun weelderige tropische begroeiing. Astoria heeft in ieder geval nog meer reizen voor u in petto. Houd dit ensemble dus goed in het oog!

Sinds haar oprichting in 2004 heeft de groep Astoria drie platen uitgebracht, een DVD en aan verschillende radio- en tv-programma's meegedaan. In september 2012 komt een 4de cd uit: Fuga Libera. Het repertoire van Tango Nuevo bevat mooi gearrangeerd werk van Piazzolla: Chin chin, Libertango, Yo soy Maria...

Tango nuevo met

Christophe Delporte . accordeon, bandoneon, accordina
Isabelle Chardon . viool
Eric Chardon . cello
Léonardo Anglani . piano
Cento Scinta . percussie
Jacques Pili . bas
Laurenzo Di Maio . gitaar

Jennifer Scavuzzo . zang
Dante & Monika Dominquez . dans

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)