Zumurrude

Tri a Tolia


Na het grote (inter)nationale succes van het eerste album van Melike (MACAR, Longdistance, Harmonia Mundi) genoten Melike Tarhan, Osama Abdulrasol en Lode Vercampt zo van het samen musiceren dat ze besloten het trio Tri a Tolia te vormen. Hun debuutalbum Zumurrude (release september 2008, bij Homerecords) staat voor betoverende, beklijvende muziek die zich niet zomaar laat benoemen.
Een Turks-Belgische zangeres, een Iraakse qanun-speler (schootjes-harp) en een Belgische cellist vertellen het verhaal van prinses Zumurrude (een prinses uit de Vertellingen van Duizend-en-één-nacht) die, terwijl ze neerligt op haar divan, een magische nacht vol dromen tegemoet gaat. Op haar weg komt ze liefde, verlies en hoop tegen - emoties die worden bezongen in een pure taal.

De liederen zijn geschreven door Melike and Osama. Osama zorgde ook voor de arrangementen, samen met Lode Vercampt, één van de beste cellisten van België, die zijn eigen stempel heeft gezet op deze oorspronkelijk Oosterse muziek.

Zumurrude met

Melike Tarhan . Turkse zang
Osama Abdulrasol . Iraakse qanun
Lode Vercampt . Belgische cello

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)