Het lied, eeuwen jong

Duo Dès

In de opkomende gloed van de oude lente weerklinkt een nieuw geluid. Onbewogen blijven is een zonde in de nevels van hun lied.

Soetkin Baptist (zang) en Eddy Peremans (gitaar) volgen een eigenzinnige route doorheen zes eeuwen muziek. Van Dowland tot Schubert, van Brahms tot Bob Dylan, Linda Rondstad, The Beatles en composities van Eddy Peremans.

De covers worden afgegooid, een nieuw jasje wordt aangemeten. Ze klinken fris, uitdagend en tezelfdertijd puur, dankzij het rijmen van de karakteristieke klankkleur van Godingitaar en Soektins welluidende stem.

Twee naakte zielen dansen in de ochtendgloed en zoeken onrust in de nacht. Onbewogen blijven is een zonde in de nevels van hun lied. Duo Dès - oude lente, een nieuw geluid.

-

Soetkin Baptist (mezzosopraan, °27 juni 1985) startte in 1994 haar muzikale opleiding in Galmaarden, waar ze viool en later ook zang volgde. Daarnaast zong ze in verschillende ensembles en koren, waaronder Innamorati di Musica. In 2003 zette ze haar studies voort bij het Lemmensinstituut te Leuven... lees meer

Eddy Peremans (gitaar) is geboren te Edingen in 1956. Na de regeringsmedaille, behaald te Anderlecht, werd hij laureaat van de toenmalige Pro-Civitatewedstrijd te Leuven. Hij volgde in 1977 en 1975 masterclasses bij Oscar Ghiglia te Siëna (Italië). Behaalde na Eerste Prijzen notenleer, kamermuziek en harmonie het Hoger Diploma (Solistendiploma) aan het KMC te Gent in 1980. / Medeoprichter van het gitaartrio Trio18 (1985) waarmee na talloze concerten en toernees in binnen-en buitenland 2 CD's werden opgenomen Three Guitars (Pavane Records) en The 5th Season (EMI). / Is sinds 1991 vaste gitarist bij Jan De Wilde (Vlaamse singersongwriter)./ Componeerde kindermusicals, o.a. Duet met valse noten (Bart Moeyaert), Oliver Twist (naar Charles Dickens), Wonderlijke Nachten (naar Godfried Bomans), en Alice in Wonderland / Maakte in 1999 met de CD Pyromaan, zijn debuut als singer-songwriter met de groep Per&Mans (Eddy Thuriot, Philippe Thuriot en Mario Vermandel), in 2005 werd de CD Stilleven met eigen songs op de markt gebracht (Peremans-en-Roose). / In 2008 werd met KOKhER een derde album uitgebracht (Vier Maten).

(fotografie: Io Cooman)

Het lied, eeuwen jong met

Soetkin Baptist . zang
Eddy Peremans . akoestische gitaar

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)