GFVP*

GFVP* The Ghent Folk Violin Project

Het Ghent Folk Violin Project, onder leiding van Wouter Vandenabeele, staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz.

In 2015 werden de warme klanken van de getalenteerde jonge celliste Jasmijn Lootens toegevoegd aan de swingende folk stijl van Naomi Vercauteren, de harmonische ondersteuning van gitarist Jeroen Knapen en de veelzijdigheid van Wouter die naadloos al deze stijlen in elkaar laat overvloeien. In de lente van 2016 krijgt het gevarieerde repertoire van GFVP er een betoverende Syrische toets bovenop met de viool van Shalan Alhamwy en de Arabische luit van Elias Bachoura.

Naast eigen werk van Elias en Wouter, brengen ze ook muziek van gerenommeerde Arabische componisten als Munir Bachir en Anouar Brahim en traditionele Belgische en Griekse melodieën. Dit alles wordt vermengd met beklijvende taksims en verrassende improvisaties waarbij de diverse stijlen van de muzikanten prachtig tot uiting komen.

“Met Tatoeage bewijst GFVP nog maar eens dat de viool een heerlijk veelzijdig
instrument is. Van ritmisch gepluk, via zwierig romantische melodieën en donkere
trillers tot een ijselijk hoge noot, het zit er allemaal in. Wouter Vandenabeele en zijn
muzikanten geven de viool een prachtige eigen stem.” – Mirjam Adriaans

GFVP* met

Wouter Vandenabeele . viool, mandoline & composities
Naomi Vercauteren & Shalan Alhamwy . viool
Jasmijn Lootens . cello
Jeroen Knapen . gitaar
Elias Bachoura . oud

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)