Eyes wide closed to the ocean

Millenarium


De composities, arrangementen en improvisaties van het ensemble ‘Millenarium’ getuigen van een grote affiniteit met de populaire, de hoofse en religieuze muziek uit het Europa der kathedralen, en ook van ons eigen artistiek engagement in dit nieuwe Millenium dat ons dwingt tot creativiteit en openheid ten aanzien van verschillende muzikale invloeden die onze tijd en ons leven doorkruisen.

Het programma ‘Eyes wide closed on the ocean’ gaat uit van middeleeuwse melodiën, die een vertrekpunt bieden voor individuele en collectieve improvisatie, waarbij de muzikale verworvenheden van deze tijd geenszins geschuwd worden (van modaal tot atonaal).
Vooral de participatie van de fenomenale jazzsaxofonist Steve Houben is hierbij bepalend, en ook het gebruik van niet middeleeuwse instrumenten, de bansuri, de octobasfluit, de theorbe en etnische percussie- instrumenten.

Millenarium vermijdt hierbij een simpele, ‘modernisering’ van middeleeuwse muziek, maar plaatst deze muziek in een totaal nieuwe context.
‘Millenarium’ gebruikt als uitgangspunt verschillende estampies, trouvèreliederen, Cantigas de Santa Maria, een canon van Matheus de Perusio, enz...

Millenarium nam 5 cd’s op, allen bekroond met een ‘diapason d’ or’ of een “Choc de la musique’.

Eyes wide closed to the ocean met

Christophe Deslignes (Tours) . organetto
Thierry Gomar (Narbonne) . percussie
Henri Tournier (Parijs) . bansuri, octobas
Jean- Lou Descamps (Parijs) . vedel en viool
Philippe Malfeyt . luiten en theorbe
Steve Houben . sax

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)