Musiques et danses du Belgistan

La Fanfare du Belgistan
een onbekend, belastingvrij, zelfstandig, gelukkig en volkomen verzonnen stukje lage landen ontwaakt... de staat belgistan.

Belgistan, een klein, onbekend, belastingvrij, zelfstandig en puur verzonnen stukje van Oost-België, stelt zijn nieuwe volkslied voor.

De eer voor de eerste uitvoering valt de Fanfare du Belgistan te beurt, een ensemble van vijf blazers en twee percussionisten, die maar wat graag de Drum'n Balkan tot de Salsa van de Lage Landen wil verheffen.

De Fanfare brengt helse dansen met zich mee, zweeft op wilde annex mysterieuze ritmes en hypnotische melodiën, die zowel de liefhebbers van Arabische als van Gypsy-muziek en jazz aanspreekt.

Met hun uitgebreide instrumentarium (sopraan, alt, tenor en baritonsaxofonen, trompet, sousafoon, derbouka, tapan, karkabas, guembri enzovoorts enzoverders etcetera's) bezorgt de groep zijn toehoorders een tegelijkertijd excentrieke en eclectische ervaring.

Het is een mengelmoesje van traditionele zigeunerklanken tot kubistische composties, antiek-Aziatisch getinte tunes en hedendaagse improvisaties…

U wordt er blij van, misschien zelfs waanzinnig blij.

Musiques et danses du Belgistan met

Tom Manoury . sopraansax en percussie
David Picard . trompet en percussie
Manuel Roland . altsax en percussie
Grégoire Tirtiaux . baritonsax en percussie
Manu Loriaux . sousafoon en percussie
Abdelhadi Erribahi . derbouka en percussie
Jérémie Mosseray . Tapan en percussie

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be