Cello solo

Ilia Laporev
drie programma’s om uit te kiezen, gebracht door een bijzonder begaafd cellist.

Ilia Laporev werd geboren in Vilnius (Litouwen), in een muzikaal gezin. Vanaf zijn zevende volgde hij cellolessen in de Speciale Muziekschool van Minsk (Wit-Rusland) geleid door professor V. Perlin. Vanaf zijn tiende trad Laporev regelmatig op en debuteerde op dertienjarige leeftijd op de Wit-Russische Staatstelevisie. Nog studerend aan de muziekschool behaalde hij twee eerste prijzen op nationale muziekwedstrijden en trad regelmatig op als solist met het Symfonisch Orkest van Wit-Rusland.

Van 1984 tot 1989 studeerde llia Laporev aan het Tsjaikovsky Staatsconservatorium in Moskou onder leiding van professor N. Sjachovskaja (leerlinge van M. Rostropovitsj en eerste laureaat van de tweede internationale Tsjaikovsky Muziekwedstrijd). Na zijn studies werd hij eerste cello bij het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera. In 1991 debuteerde hij als solist van dit orkest met uitvoeringen van Russische muziek. Sindsdien trad hij regelmatig op als solist met verschillende orkesten in België en in het buitenland met beroemde dirigenten zoals Silvio Varviso, Stefan Soltezs, Rudolf Werthen, Bernard Klee, Roy Goodman, Massimo Zanetti, Robert Groslot.

Ilia Laporev is ook bijzonder actief in de uitvoering van kamermuziek. Als solist en lid van verschillende kamermuziekensembles trad hij op in vele Europeese, Aziatische, Zuid-Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse landen. Hij geeft regelmatig recitals met uitstekende pianisten zoals Edith Fischer, Jan Michiels, Dejan Lazic, Alexander Madzar, Levente Kende en Timur Sergeyenia. Sinds 2001 vormt hij een duo cello-piano met Boyan Vodenitcharov. Hij werkt intensief samen met wereldberoemde muzikanten als Walter Boeykens (klarinet), Michail Bezverkhny (viool) en Michail Kugel (altviool).

Sinds 1995 hij is docent cello aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en geeft hij regelmatig master-classes in Rusland, België, Nederland, Zuid-Afrika en Portugal. In 2005 werd Ilia Laporev lid van het Trio Sonetto met Vitaly Samoshko aan de piano en violist Leonid Kerbel. In datzelfde jaar werd Ilia Laporev ook eerste solo cellist bij Orchestre Philarmonique du Luxembourg.

Cello solo met

Ilia Laporev . cello solo

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)