Mathilde Renault Solo

Mathilde Renault

Na de geprezen albums Cameleon boat en Devils on the road en haar internationale debuut in Tokyo volgde eind oktober 2017 Lucky Number, het derde album van Mathide Renault. Het situeert zich muzikaal tussen London Grammar, Tori Amos en Agnes Obel.

Met een aanstekelijke energie en de diepe gevoelige stem die haar zo kenmerkt, verzorgde Mathilde Renault verschillende keren het voorprogramma voor Mélanie de Biasio. Ze stond reeds op de bühne bij Botanique, les Ardentes Club (met Cascadeur), op les Francofolies de Spa en het Brussel Summer Festival, ... en in vele stemmige huiskamers.

Mathilde Renault is een Belgische pianiste, zangeres en componiste. Met muzikale ouders is haar voorliefde voor muziek geenszins onverwacht. Zij volgde eerst een klassieke en jazz opleiding voor zij haar talent richtte op de pop- en folkscène. Met haar kristalheldere stem en haar pianotalent brengt Mathilde ons steeds opnieuw aan het dromen. Intimistische pop-folk songs waarbij zij zichzelf als vanouds begeleidt op piano, hier en daar verrijkt met een vleugje jazz.

Het album Lucky Number is, in tegenstelling tot wat de titel misschien doet vermoeden, een clair obscure, een zoektocht naar een ontoegankelijk paradijs, of naar een ongekende schoonheid.

Opmerkelijk is de vader-dochter samenwerking. Pianist en componist Jean-Christophe Renault tekent voor een groot deel voor de teksten en is op 3 nummers de pianist van dienst.

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)

Binnenkort