Kalaban Coura

Kalaban Coura

In december 2008 ontmoette ik gitarist Kalil Sidy in Bamako (Mali), een jonge muzikant van 21 jaar. Zijn stijl, die nadrukkelijk is geïnspireerd door een traditioneel instrument dat n'goni (kleine kora) heet, ontroerde me. In de straten van Kalaban Koura (een grootwijk in het populaire Bamako) brachten we onze dagen jammend door, iets wat me herinnerde aan een andere, al even bijzondere ontmoeting uit 2003, met de Marokkaanse vocalist-violist Jalal el Allouli. Er is van nature niets heviger en overwachter dan de kruising van onze muzikale gevoeligheden, in de blues, in klanken uit de woestijn, in het geluid van gitaren. (Quentin Dujardin)

Vanaf november 2011 is het nieuwe album van Kalaban Coura beschikbaar op Amazon.com en Itunes. Een maand later ligt het album in de winkelrekken. Het nummer Mali zal voorts ook te horen zijn op het album African Blues n°4, een compilatie van het label Putumayo World Music (release 03.2011).

-

De cd Kalaban Coura werd geproduceerd door Lee Townsend in co-productie met Quentin Dujardin // Opgenomen in La Chapelle Studio door Stijn Verdonckt (Waimes, BE) // Extra opnames in Msyp Studio door Maximin Njava (Mons, BE) en Fantasy Studio (Berkeley, US) door Adam Muñoz // Gemixed door Adam Muñoz in Fantasy Studio (Berkeley, US) // Gemasterd door Greg Calbi in Sterling Sound Studio (NY, US)

Kalaban Coura met

Quentin Dujardin . nylon en fretless gitaren en backing vocals
Kalil Sidy Haïdara . akoestische gitaar en zang
Jalal El Allouli . Arabische viool en zang
Boris Schmidt . contrabas
Arnout Hellofs . percussie

Vincent De Roo . geluidstechnicus

Media
  • Kalaban Coura live
  • Kalaban Coura - Clip
  • Kalaban Coura -Trailer

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)