Feliz Navidad

Capella de la Torre
Ingetogen, meditatieve, vreugdevolle mediterrane kerstmuziek uit de renaissance.

In de Renaissance vierde men Kerst met bijzondere misvieringen, waarbij muziek een zeer grote rol speelde. Die muzikale vormgeving van het Kerstfeest ging zelfs zo ver dat vele mensen minder omwille van het evangelie, dan wel omwille van de muziek in de kerk samen kwamen.

Het succes van deze muziekstukken was zo groot, dat de beroemdste componisten van die tijd ijverig aan het schrijven gingen aan de zogenaamde Villancicos. Talrijke voorbeelden van deze anonieme composities zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven o.a. in de Codex del Duque de Calabria (ook Cancionero de Uppsala genaamd); muziek, die met zijn opwindende ritmes aanzet tot dansen.

In Feliz Navidad rakelt Capella de la Torre de traditie van die vrolijke opzwepende mediterrane kerstmuziek weer op, zonder daarbij af te zien van enkele beroemde geestelijke motetten zoals bijv.Ave Maria, ratia plena van Francisco Guerrero.

Feliz Navidad met

Cécile Kempenaers . sopraan
José Pizarro Alonso . tenor
Birgit Bahr . pommer, dulciaan en fluiten
Detlef Reimers . bazuin en trombone
Annette Hils . basdulciaan en blokfluiten
Rosario Conte . guitarra espagnola, chitarrone, chitarra battente en theorbe
Michael Metzler . percussie
Katharina Bäuml . schalmei, pommer en leiding

Bijlage(n)

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be