Tamsara, Echo’s uit de Balkan

Mallou
Opzwepende virtuose ritmes, bezielde melodieën, vol van gevoel.

Ivica Vucelja en Bert Van Laethem vormden een tiental jaar geleden het succesvolle duo Mallou waarmee ze vele podia hebben veroverd, zowel in binnenland als in het buitenland (Taiwan, Slovenië, Hongarije... )

Deze gedreven muzikanten hebben reeds elk op hun terrein (klassiek, jazz en folk) een lange weg afgelegd. Het delen van hun rijke ervaring luidt een boeiende reis in doorheen de wereld van de Balkan. Traditionele muziek en eigen composities worden gebracht met verfijning en passie.

In de zomer van 2012 trokken Ivica en Bert naar Servië voor de opnames van Tamsara, Echo's uit de balkan, hun nieuwe CD.

Een concert dat beslist zal beroeren...

-

[...] Er zijn een paar liedjes, die worden door accordeonist Ivica Vucelja gevoelvol, bijna breekbaar, gezongen met een lichtgekleurd timbre. Ze gaan over liefde of de onmogelijkheid daarvan, maar ook de instrumentalen bevatten een zeggingskracht die tot de verbeelding spreekt. Geliefden die gescheiden worden door een rivier, jagers (ook die van rokken), menselijke trekjes komen tot leven in de composities, sommigen traditioneel, anderen van eigen hand. [...] (Mirjam Adriaans, Folkforum.nl)

-

Bert Van Laethem (België) komt uit een muzikaal nest en geniet een volledige klassieke opleiding viool aan het Lemmensinstituut te Leuven. Na het behalen van zijn hoger diploma vervolmaakt hij zich, dankzij de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap, aan de vermaarde Liszt-Academie te Boedapest. De indruk die de Hongaarse muziek en cultuur op hem maakte, vormde voor hem een echte openbaring die hem nooit meer heeft losgelaten. [...]

Ivica Vucelja is geboren in ex-Joegoslavië, in Servië, één van de muzikale kookpotten van de Balkan. Hij kwam er als kind reeds in contact met Servische volksmuziek, met koperblazers die elk trouwfeest opluisterden en de rijke muzikale cultuur van de zigeuners. [...]

Tamsara, Echo’s uit de Balkan met

Bert Van Laethem . viool
Ivica Vucelja . accordeon en zang

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be

Binnenkort