L'amant malheureux

Philippe Malfeyt

Franse luitmuziek uit de 17de eeuw

Strelende vingers beroeren de snarenweelde van de luit in poëtische, fragiele tafereeltjes van verboden of verloren liefde. De subtielste muzikale uiting van de Franse barok.

Deze muziek is geschreven voor een elfkorige luit (koren zijn dubbel snaren), die in de 'nouveau ton' wordt gestemd, een nieuw soort stemming die zich resoluut distantieert van de renaissancestemming. Men speelt de luit niet maar 'on touche le luth', wat onmiddellijk de delicatesse suggereert waarmee er moest worden gespeeld. De beroemdste bundel is ongetwijfeld La Rhétorique des Dieux van Denis Gaultier. De muziek moet vertellen zoals een redenaar, die een betoog houdt vol affect.
De meeste stukken zijn gebaseerd op de dans, die echter slechts als ritmisch uitgangspunt dient voor de retoriek. Vele stukken hebben poëtische titels of zijn hommages aan beroemde personages uit die tijd. Vaak werden deze 'dansen' gebundeld in een suite voorafgegaan door een 'prélude non mesuré' (improvisatorisch voorspel).

Philippe Malfeyt speelt werk van Ennemond en Denis Gaultier, Pierre Dubut, François Gallot, Charles Mouton, Robert de Visée... op een 11-korige luit van Stephen Murphy.

L'amant malheureux met

Philippe Malfeyt . luit

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)