Distances

Quentin Dujardin

“Terug thuis met mijn gitaar, speelde ik enkele nieuwe melodietjes. Bamako zat nog in mijn lijf, maar dan zonder zijn zand, zijn hitte en zijn blues. Bossen, rivieren, valleien van de Condroz voor mijn ogen en mijn oren. Veel zin om te componeren, in de warme gloed van mijn houtkachel.
Twee microfoons voor mijn gitaren. De winter gaat voorbij. Ik speel een paar overdubs. De verkenning intensiveert dag en nacht. Muzikanten zijn thuis. Brian Blade ligt van tijd tot tijd op de platenspeler, Bill Frisell en Nigel North strelen mijn oren. Ik denk terug aan mijn compagnon, Gaston en zijn karavaan, aan vrienden uit mijn kindertijd, aan de straten van Saint Fontaine.
De muziek zwelt aan, afstanden vervagen en hier ben ik, thuis.”

Componist en gitarist Quentin Dujardin creëert met zijn klassieke gitaar een uniek instrumentaal universum. Als een reeks postkaarten wordt zijn muziek gevoels-matig ingegeven door het straatleven, doorleefde landschappen en toevallige muzikale ontmoetingen. Zijn gitaren nodigen u uit om de muziek van een ander universum te ontdekken, en om u op onverwachte wijze kennis te laten maken met onze eigen, westerse muzikale erfenis.

De artistieke productie van de Amerikaanse Lee Townsend (Bill Frisell) onthult Dujardins veelzijdigheid en buitengewone finesse en intelligentie. Meegenomen door intense vibraties zweven we over verschillende muzikale landschappen, welke zowel klassiek (Distances en Un été avec toi), folk (California) als puur akoestisch zijn, zoals in Papa Rosa, een eerbetoon aan de drummer en zanger Brian Blade.

Vergis u niet, de gitaar van de artiest kent geen grenzen. Nummer na nummer wissen Dujardins snaren op magische wijze de afstanden uit. Zo, nog eentje om het af te leren? Leun dan rustig achterover en open je oren voor de ontdekking van DISTANCES.

De titelsong van DISTANCES, 1977, verscheen op de volgende Putumayo compilatie in oktober 2012.

(fotografie: Jean Mahaux)

--

"Beiden wisselen elkaar voortdurend af, waardoor er een zeer warme en aangename ambiance ontstaat die heel transparant de horizon verlicht." http://www.musicframes.nl/2012/12/distances-van-quentin-dujardin/#more-4701

Distances met

Quentin Dujardin . gitaar
Olivier Hernandez . harmonica
of Jalal El Allouli . Arabische viool
Boris Schmidt . contrabas
Fred Malempré . percussie

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)