The future is ours

Africappella
The future is ours / South Africa goes Christmas . puur, met onberispelijk gevoel voor klank en ritme, versmelten de gouden stemmen van Zuid-Afrika tot muziek.

Pareltjes bestaan. Je moet ze alleen vinden, al is er soms toeval voor nodig.... De Vlaamse zanger Sioen trad op 1 maart 2009 live op in Soweto. In zijn voorprogramma zong een a capella groep. Africappella bleek al te bestaan sinds 2006 en waren vooral in de betere muziekkringen van Zuid-Afrika geen onbekenden.
Wat Africappella uniek maakt is de versmelting van hun stemmen, hun bijzonder eigenzinnige arrangementen, de manier waarop ze hun stemmen als ware muziekinstrumenten laten klinken. Er is wellicht geen enkel instrument dat de heren niet perfect door hun stem kunnen vervangen.

Met de Benelux 2013-tour komt Africappella voor de tweede keer naar ons land. Met Ladysmith Black Mambazo kreeg de wereld al een behoorlijke dosis stemmen uit Zuid-Afrika te horen, maar de variatie, ongedwongenheid en subtiliteit van Africappella slaat alles. Ze lieten bij Hugh Masekela zo'n grote indruk na dat hij hen zijn succesnummer 'Stimela' in handen gaf. Ook harpist Andreas Vollenweider deelde tijdens grote jazzconcerten in Johannesburg in 2010 het podium met Africappella en huurde hen in maart 2011 in voor de opname van zijn nieuwe cd in Zurich. Klap op de vuurpijl was hun gezamenlijk optreden op het jazzfestival van Montreux in de zomer van 2012. Ook hun optreden in december 2011 voor de Verenigde Naties in Zwitserland staat in hun geheugen. In 2012 gebeurde nog meer. Na hun eerste cd die op einde van 2011 (in België) uitgebracht werd, trokken de boys opnieuw de studio in. In februari 2012 werden ze in Boston, USA, uitgeroepen tot beste a capella groep uit heel Afrika. En, in oktober 2012 deelden ze in Zuid-Afrika het podium met Tutu Puane.

Met een concert van Africappella krijgt het publiek ook een impressie van de Zuid- Afrikaanse muziek, gaande van traditionele songs tot 'kwaito'. Dat ook een aantal protestliederen deel uitmaken van het repertoire is gezien de geschiedenis van de apartheid niet verwonderlijk.

South Africa goes Christmas Vlaanderen komt in 2013 in december opnieuw aan bod. Dat is voor Africappella meteen een kans om U hun eigen interpretatie van een aantal gekende kerstliederen te brengen en dit in combinatie met een aantal traditionals en strijdliederen. Zes vocale parels op een podium en een zacht theaterstoeltje van waaruit je hen kunt beleven. Schijnbaar eenvoudige ingrediënten voor een onwaarschijnlijke vocale ervaring!

The future is ours In december 2013 tourt Africappella door Vlaanderen met hun nieuwe programma waar ze een aantal eigen interpretaties van gekende kerstliederen aan toevoegen. Zes vocale parels op een podium en een zacht theaterstoeltje van waaruit je hen kunt beleven. Schijnbaar eenvoudige ingre-diënten voor een onwaarschijnlijke vocale ervaring

The future is ours met

Thokozani Mvelase - sopraan (1ste tenor)
Loyiso Makhapela - mezzo (2de tenor)
Jabu Mthethwa - alt (3de tenor)
Vuyo Tshuma - tenor (4de tenor)
Vusʼumuzi Nhlapo . bariton
Joshua Pule . bas

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)