CD Recensies De Standaard

Festina lente

ZO hoort het: je legt een plaat op en er bestaan geen woorden om de muziek te beschrijven die opwelt. Er zijn ook geen criteria om te zeggen of die muziek goed of slecht is, omdat je zoiets nog nooit gehoord hebt. Aurélia heet de groep: één violiste, een percussionist en een gitarist. Voor mij geurt deze muziek op het eerste gezicht naar Italië, maar vraag me niet waarom. Iemand anders zal wellicht aan Frankrijk denken, of aan barokmuziek. Ongetwijfeld zijn dat allemaal brokjes die de identiteit van Aurélia helpen vormen. Het nieuwe trio bestaat uit Tom Theuns (bekend van Ambrozijn), Aurélie Dorzée (bekend van Trio Trad) en Stephan Pougin (bekend van een tiental groepen). Dorzée lijkt de centrale figuur: zij speelt de melodieën en vanuit haar improvisaties is de plaat opgebloeid. Theuns is de arrangeur: in de stemmingen van Dorzée haakt hij kleine liedjes vast, zingt hij op een eigenzinnige, vaak geforceerde manier. Pougin veegt en bonst en schuurt daaronder.

Michel Van Achter heeft uit vier dagen opnames het album samengesteld. Festina lente verwijst ook sterk naar volksmuziek, maar de basiskwaliteit is dat de plaat heel fantasievol in elkaar steekt. Allerlei sferen passeren de revue, het groepspel herhaalt zichzelf nooit, terwijl het wel steeds dezelfde identiteit behoudt. In ,,Lisa Linn'' knarst Theuns als een verkouden Paolo Conte, maar meteen daarna soleert Dorzée repetitief en helder in ,,Le grenier'', alsof er helemaal geen verschil is tussen traditionele en hedendaagse muziek. Hier vloeit de muziek heel vrij, zoals dat bij Iva Bittova het geval is. Verdient veel aandacht, zeker ook live.

Bron: 

(vpb) De Standaard, 16 juli 2005

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort