Aurelia Feria

www.parool.nl

De Aurelia Feria is de naam van een theaterschip dat vaart tussen Oostende en Luik. Aan boord bevindt zich een megalomane binnenschipper die doelloos over de binnenwateren kruist. Zijn hallucinaties krijgen gestalte in schimmige en surrealistische muziek, gespeeld door het trio Aurelia, één van de vele avontuurlijke muziekformaties waar België met recht trots op kan zijn. Voor het onvolprezen label Homerecords namen de trioleden deze cd met theatrale muziek op.

Aurelia dankt zijn naam aan Aurélie Dorzée, een violiste/componiste/instantzangeres die haar degelijke klassieke ondergrond verrijkt met vele ervaringen in de circuits van traditionele en geïmproviseerde muziek. In een poging haar muziek te omschrijven, noemt zij barokmuziek, Indo-Perzische, en zelfs punk-invloeden. Instrumentalist Tom Theuns en percussionist Stephan Pougin tonen zich twee muzikale zielsverwanten.

Hypnogol refereert aan de Russische schrijver Gogol, die als geen ander aan zijn melancholie een absurdistische draai kon geven. De Aurelialeden doen dat voortdurend in muzikale zin. Ze scheren daarmee soms gevaarlijk dicht langs bestaande genres - Tom Waits, Arvo Pärt, Iva Bittova - maar een kniesoor die daarop let. Daarvoor is deze muziek te menselijk, te eerlijk, te kwetsbaar en te sterk.

Bron: 

www.parool.nl, Saskia Törnqvist

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort