CD Recensies Goe Vollek

Festina lente

Aurélia is een trio met Aurélie Dorzée, als violiste bekend van Panta Rhei, Trio Trad, Musique à Neuf en Didier Laloy Invite. Waar die formaties meestal uit diverse traditionele bronnen putten, vaart Aurélia een eigenzinnige muzikale koers. Dit trio haalt ingrediënten uit het klassieke repertoire, de jazz, de musette, de Indo-Perzische muziek, de Zweedse polskatraditie, maar leeft zich vooral uit in speelse escapades. De ideeën komen zowel van Aurélie Dorée als van gitarist-banjoist-vocalist Tom Theuns , terwijl Stephan Pougin op percussie het geheel trefzeker ondersteunt. De titeltrack Festina Lente (haast u langzaam) geeft de toon van de hele plaat aan : nu eens rustige luistermuziek, dan weer resoluut geëxperimenteer, knettergekke interventies met een hoog Ambrozijngehalte.
Viool en altviool sporen ongebreideld hun intrinsieke klankmogelijkheden af. Theuns exploreert de potentialiteit van zijn stem via tedere zang, falsetto- en ander gekrijs of bombastisch geweld, in een sappig taaltje dat het midden houdt tussen esperanto en koeterrussisch. Ook zijn gitaarspel geeft hij de vrije teugel. Het zwelt soms aan tot obsederende riffs, waarop Aurélie gretig inpikt met violistische pyrotechniek. Maar steeds keert de rust terug met weemoedige vioolfrases en mooie pizzicato-intermezzo's, ondersteund door sublieme gitaarbegeleiding en inspiratievolle percussiebijdragen.

Bron: 

René Warny, Goe Vollek, september 2005

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort