Folkroddels.be

Jana Arns

Ons kleine land mag terecht trots zijn op haar jonge muziekgroepen die zich niet zomaar laten catalogiseren. Zo ook het trio AURÉLIA; dat een eigenzinnige muzikale koers vaart en haar ingrediënten haalt uit onder meer de klassieke muziek, jazz, wereldmuziek,... Met de nieuwe CD 'HYPNOGOL' denk ik direct aan het betere muziektheater.

Het fantasierijke epos gaat over een binnenschipper die met zijn boot; de 'Aurélia Feria' van sluis tot sluis vaart en telkens weer iets nieuw meemaakt.

Het is echte luistermuziek met bezwerende, weemoedige en soms zelfs knotsgekke, hypnotiserende interventies. Subtiele effecten worden steeds smaakvol toegepast en je wordt meermaals verrast (door ondermeer het plots opduiken van sitar, banjo, mondharmonica,...). De composities zijn van de hand van Aurélie Dorzée en Tom Theuns en worden gekenmerkt door een grillige structuur met uitgesproken contrasten waar toch wonderwel een eenheid in terug te vinden is. Het openingsnummer 'Les écluses' doet met momenten denken aan de debuutplaat van DAAU (DIE ANARCHISTISCHE ABENDUNTERHALTUNG) uit 1995. De veelzijdige stem van Aurélie roept dan weer herinneren op aan de Tsjechische stemkunstenares Iva Bittova en ook komt de zang van Tom Theuns - volgens mij - beter tot zijn recht bij AURÉLIA dan bij AMBROZIJN. Tevens is de aanwezigheid van gastmuzikanten Michel Massot op tuba en Sara Salverius op accordeon een meerwaarde. De plaat eindigt in Arvo Pärt- sfeer met het luiden van klokken en een viool die aan het overbekende 'Fratres' doet denken.

Deze CD hoort voor mij bij de top van de in 2007 verschenen schijfjes! Ze boeit van begin tot eind en is dus een echte aanrader!

Bron: 

Folkroddels.be, Jana Arns

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort