Lapsus Animae

Eléonor


Dwars tegen alle modetrends in komt zangeres Elly Aerden (o.a. Mairan en Bodixel) opzetten met gezongen latijn. Geen engels, geen nederlands, zelfs geen levende taal. En toch is dit een meeslepend programma geworden, dat baadt in een zuiderse sfeer.

Ze kan dan ook rekenen op een sterke bezetting, met op piano Florejan Verschueren, op diatonische accordeon Anne Niepold, aan de drums zit Luc Vanden Bosch, op contrabas Arne Van Dongen en Wouter Vandenabeele speelt viool en zorgde voor de arrangementen.

Poëzie van Catullus, Sulpicia... over de Middeleeuwse liederenbundel Carmina Burana tot hedendaagse latijnse poëzie, vormen het uitgangspunt van de bewerkingen in diverse stijlen. Wie bij gezongen latijn onmiddellijk de link legt met kerklatijn en sacrale muziek, komt bedrogen uit. Het latijn wordt soms een spelen met klanken, een passionele taal die zeer levend klinkt: soms jazzy, soms mediterraan en altijd subliem met die imponerende stem van Elly Aerden.

Een projectie maakt het geheel inhoud- en verbeeldingrijk.

Met het project Lapsus Animae brengt Eléonor een heel cultureel erfgoed terug onder de brede aandacht. Een niet te missen ervaring.

Lapsus Animae met

Elly Aerden . zang
Florejan Verschueren . piano
Anne Niepold . diatonische accordeon
Arne Van Dongen . contrabas
Luc Vanden Bosch . drums
Wouter Vandenabeele . viool en arrangementen

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort