Basta Diva

Françoise Vanhecke

Basta Diva van, door en met Françoise Vanhecke en Lieven Debrauwer. Een terecht succes!

Basta Diva is een concert van Lucia Carmella Pommodori di Monto Carlo dat een beetje uit de hand loopt… Haar bloedeigen regisseur, coach, costumier en zangleraar Richard, is stiekem jaloers op haar succes en aandacht. In plaats van steun en toeverlaat te zijn, doet hij iets wat hij niet had moeten doen… maar waar het publiek toch dol op lijkt te zijn. Het aanvankelijk heel stijlvolle, klassieke en gedistingeerde concert van de diva mondt uit in chaos. Ze zingt naast Mozart, Händel en Puccini ook hedendaagse muziek, experimenteel, pop en rock. Al was het maar als wraakreactie. De stoppen slaan steeds meer door en de diva ontpopt zich tot een podiumbeest. Het maakt brokken die niet meer te lijmen zijn. Of is dat theaterschijn?

Françoise fascineert en speelt, letterlijk en figuurlijk. Ze begeleidt zichzelf op piano en speelt soms de pannen van het dak als een omhooggevallen en doorgedraaide diva. Een diva van bij ons met een klok van een stem. Een madam met allure, stijl en gevoel voor humor. Uniek is haar 'ISFV: inhaling singing', een uitzonderlijke techniek waarbij ze zingt tijdens het inademen! Ze brengt muziek als wereldtaal en andersom. U beleeft het Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Françoisiaans en Chinees als nooit tevoren. Niks houdt haar tegen! Basta Diva is een hilarische show vol emotie, ontroering en humor.

--

Enkele reacties via e-mail na optredens op de Gentse Feesten 2013:

"Wat wij ervan vonden: in één woord schitterend. Lieven wist er van bij het binnenkomen de gepaste sfeer te scheppen en iedereen was al gauw in de "mood". De diva had een schitterende stem en dit is werkelijk een artieste om U tegen te zeggen. Ze heeft heel mooie aria's gebracht en Marc was op bepaalde momenten zeer ontroerd, namelijk bij de aria uit Gianni Schicchi van Puccini."

"De voorstelling gisteren was wondermooi, zang, kostuum, dramatiek, alles. Ik heb er echt van genoten, ook Lieven Debrauwer zie ik graag spelen. Ik bewonder hem ook. Ik had je graag goeiedag gezegd achteraf, maar ik moest mijn ex-man volgen die nog een afspraak had met zijn huidige vrouw. Tony is zelf ook acteur en regisseur geweest. Hij was ook enthousiast over jullie voorstelling. Proficiat voor jullie beide!"

"Lieve Francoise ,hartelijk dank voor de mooie voorstelling gisteren in Theater Tinnenpot. Ik ben blij je te mogen leren kennen en hoop dat we ooit kunnen samenwerken. Geniet samen met Lieven van de komende voorstellingen want jullie zijn een gouden team!"

Basta Diva met

Françoise Vanhecke . Basta Diva
Lieven Debrauwer . regie en co-star
Cecile De Troyer . licht

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)