Cameleon Boat

Mathilde Renault
for me, music is love. it always has to come from the heart otherwise, it isn't true...

Mathilde Renault brengt een heldere mix van pop en folk, nu eens geïnspireerd door jazz, dan weer gekleurd met invloeden uit de wereldmuziek. Ze is jong, virtuoos aan de piano en bezit een opmerkelijk professionalisme.

Met pianist Jean-Christophe Renault en gitariste Véronique Gillet als ouders is haar voorliefde voor muziek geenszins onverwacht. Toch zocht Mathilde eerst haar weg in de fotografie en het schilderen vooraleer ze op 16-jarige leeftijd piano begon te spelen. Vanuit haar natuurlijke gave componeerde Mathilde toen haar eerste liedjes en twee jaar later startte ze een opleiding notenleer, piano en stemvorming in Brusselse academies en volgde tal van buitenlandse masterclasses.

Voor haar eerste soloplaat liet Mathilde zich omringen door een kruim aan muzikanten. De Marrokaanse percussionist Khalid Kouhen is een bewonderenswaardig muzikant, opengebloeid tot een bijzonder ervaren en veelkleurig artiest. Hij was onder andere te bewonderen aan de zijde van muzikanten als Paddy Kelly, Manu Dibango, Jacques Higelin en Madjid Bekkas. Verder wordt Mathilde bijgestaan door gitarist Bert Cools (Sabrina Starke), de Luxemburgse celliste Annemie Osbourne, Arne Van Dongen op contrabas (Laïs, Marka) en drummer Teun Verbruggen (Jef Neve, FES).
De muziek van Mathilde doet soms denken aan Tori Amos, Björk, Regina Spektor en zelfs Kate Nash. Haar eerste soloplaat is opgenomen in studio Dada in Brussel en bestaat uit 12 originele tracks, allen geschreven door Mathilde. Christine Verschorren, bekend van Ghinzu, Kris Dane, Absynthe Minded en Montevideo, nam de artistieke leiding op zich.

Deinend op ballades en ritmische up-tempo nummers gidst haar kristalheldere stem je langs de vaarroute van haar 'Cameleon Boat'. Ze neemt je mee op een wonderlijke reis, een intieme dialoog met een hart dat spreekt van liefde en magie.

Cameleon Boat met

Mathilde Renault . piano, zang en composities
Annemie Osborne . cello
Khalid Kouhen . percussie
of ntb

Bijlage(n)

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)

Binnenkort