Devils on the road

Mathilde Renault

Met de aanstekelijke energie die haar zo kenmerkt, stond Mathilde Renault reeds op de bühne bij Botanique, les Ardentes Club (met Cascadeur), op les Francofolies (Spa), het Brussel Summer Festival, ...

Met haar nieuwe project, Devils on the road, brengt de kristalheldere stem van Mathilde ons opnieuw aan het dromen. Nieuwe songs waarbij Mathilde zichzelf als vanouds begeleid op piano, hier en daar verrijkt met een vleugje pop. Ze gebruikt de taal van de verbeelding, de zoete waanzin. Of wat zelfspot, zoals in 'Bad Luck' (haar toekomstige single).
Ze is een natuurtalent - ze schrijft, arrangeert, speelt vitruoos piano en doet dat alles met een opmerkelijk professionalisme. Op het podium laat zij zich omringen door een kruim aan muzikanten; met Jacques Pili op de bas, Daniel Duchateau op percussie en Annemie Osborne op cello.

De muziek van Mathilde roept herinneringen op aan de muziek van Tori Amos, Björk, Regina Spektor en zelfs Kate Nash. Afkomstig uit een muzikaal nest, dochter van pianist Jean-Christophe Renault en gitariste Véronique Gillet, is haar voorliefde voor muziek geenszins onverwacht. Ondanks haar natuurlijke gave vond Mathilde de weg naar piano pas op haar 16de en componeerde reeds toen haar eerste liedjes.

--

La musique, les textes, la voix de Mathilde aèrent avec talent nos vies quotidiennes souvent coincées ( JC Van Troyen, Le Soir.)

Devils on the road met

Mathilde Renault . zang en piano
Annemie Osborne . cello
Jacques Pili . bas
Daniel Duchateau . drums

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

Binnenkort