Nieuw programma

Rui Massena

Rui Massena, pionier en voorloper, dirigent en pianist, trad op in 14 landen met 30 orkesten. Hij dirigeerde voor José Carreras, Ute Lemper en Wim Mertens en was tijdens 3 seizoenen de belangrijkste gastdirigent van het Rome Symphony Orchestra. Hij heeft ook verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn werk als dirigent en TV-persoonlijkheid.


Zijn veelgeprezen cd 'Solo' (2015) onthulde zijn opmerkelijk compositorisch talent. Sinds dat magische universum van melodieën blijft de meest charismatische Portugese dirigent verwonderen met zijn composities als solo pianist. Met de cd 'Ensemble' kwam hij in het voorjaar van 2016 onmiddellijk binnen op nr. 1 in de Portugese hitlijsten. Eén van zijn composities werd in 2017 geselecteerd voor Expo 1, een compilatie uitgegeven door Deutsche Grammofon. Na de Portugese release in november 2018 kreeg zijn derde cd 'III' een internationale release door Universal op het Deutsche Grammophon label in 2019.


Ondertussen mag Rui Massena ook in België rekenen op fans na zijn vol lof onthaalde concerten in 2018 en 2019.
In het najaar van 2022 voorziet Massena een 4de plaat uit te brengen en deze te presenteren aan het publiek, samen met een revisie van zijn eerder werk met originele pianocomposities in de omhullende rust van zijn kenmerkende pianogeluid.Orchestra conductors are fascinating figures – often eccentric, mostly touched by genius. Such as Rui [...]


(Fotografie: Ritacarmo-Cortada)

Nieuw programma met

Het nieuwe programma zal gebracht worden door Rui Massena op piano, als trio of kwartet, en optioneel met een bijkomend Belgisch orkest.

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape (Sint-Lievens-Houtem)
The Suite Escape is een baken van rust en genot. Deze smaakvol ingerichte suite is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Binnenkort