Quentin Dujardin

Quentin Dujardin & Didier Laloy

Wij geloven in deze eindeloze beweging van de creatie. Wat een enorme vreugde hebben we bij het nemen van risico's. Dit project is prachtig.

Na hun verschillende persoonlijke projecten en alle internationale ervaring en route, vonden Quentin Dujardin en Didier Laloy het echt wel eens hoog tijd om samen muziek te schrijven. Het is, niet toevallig, muziek geworden die ontzettend op hen lijkt: niet te classificeren, aan de rand van jazz, klassiek, traditoneel of blues. Het is de... Lees meer

Quentin Dujardin Quartet

Has Quentin Dujardin again left us a lasting trace along the path, an invigorating yet soothing sensation? Upon first listen, this is certainly the atmosphere of a great musical moment that seems to emerge from the new album, titled LE SILENCE DES SAISONS.

Strengthened by his experience as a composer for film and television – the title of the same name was selected by the prestigious SoundTrack_Cologne 10 Festival (Germany) – the artist has embarked with confidence on his new guitar... Lees meer

Quentin Dujardin Trio & Mahsa Vahdat

Als artists in residence tijdens het Festival D’Art of Huy 2013 (BE) begonnen Mahsa Vahdat & het Quentin Dujardin Trio te werken aan een nieuw repertoire gebaseerd op gedichten van Hafez & Rumi. Die samenwerking lokte enthousiaste reacties uit bij het publiek, iets wat de Belgische radio (RTBF) niet is ontgaan: hun 1ste uitverkochte concert werd door hen opgenomen.

Dit is allicht één van de spannendste muzikale projecten van Quentin, wiens gitaarspel onbegrensd lijkt... Lees meer

Quentin Dujardin

“Terug thuis met mijn gitaar, speelde ik enkele nieuwe melodietjes. Bamako zat nog in mijn lijf, maar dan zonder zijn zand, zijn hitte en zijn blues. Bossen, rivieren, valleien van de Condroz voor mijn ogen en mijn oren. Veel zin om te componeren, in de warme gloed van mijn houtkachel.
Twee microfoons voor mijn gitaren. De winter gaat voorbij. Ik speel een paar overdubs. De verkenning intensiveert dag en nacht. Muzikanten zijn thuis. Brian Blade ligt van tijd tot tijd op de... Lees meer

Kalaban Coura

In december 2008 ontmoette ik gitarist Kalil Sidy in Bamako (Mali), een jonge muzikant van 21 jaar. Zijn stijl, die nadrukkelijk is geïnspireerd door een traditioneel instrument dat n'goni (kleine kora) heet, ontroerde me. In de straten van Kalaban Koura (een grootwijk in het populaire Bamako) brachten we onze dagen jammend door, iets wat me herinnerde aan een andere, al even bijzondere ontmoeting uit 2003, met de Marokkaanse vocalist-violist Jalal el Allouli... Lees meer

Quentin Dujardin

Tijdens een verblijf in de Marokkaanse woestijn kwam Quentin in contact met de sensuele ritmes van de Arabische muziek. Andalusische zigeuners ontwaakten in hem het vuur en de passie van de flamenco. Verder trok hij ook op met de zigeuners van Rajasthan, Guarani-Indianen en de Vezos in Madagascar. Elke ontmoeting was een verrijking voor zijn muzikale persoonlijkheid, de subtiliteit en finesse van de jazz.

Quentin is onophoudelijk op zoek. Hij neemt zijn publiek dan ook mee op een even... Lees meer

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA