Belem

Belem & DECAP

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & The MeKanics, een boeiende kruisbestuiving tussen zijn gerenommeerde duo met celliste Kathy Adam en de gemechaniseerde instrumenten van hedendaags componist Walter Hus.

Na Europa te hebben doorkruist met Belem ontmoette Laloy componist Walter Hus, medeoprichter van de avant-gardegroep Maximalist en geestelijke vader van het Decap-orgel, een unieke high-techversie van het dansorgel uit de jaren zestig... Lees meer

Didier Laloy & Kathy Adam

Subtiel en terzelfder tijd gedurfd. Ofte, de langverwachte ontmoeting tussen twee genereuze artiesten.

Didier Laloy & Kathy Adam zijn de wederhelften van een atypisch duo. Ze vonden elkaar in de zin om te flirten met kamermuziek, zonder het expressieve uit het oog te verliezen. Het levert een kruim van composities op die zich bevinden op het kruispunt van hun wederzijdse ervaringen. Sterk en eenvoudig, subtiel en verrassend, waarbij stiltes en geruis zich gewillig aanvlijen tegen... Lees meer

Belem & Barbara Furtuna

Ad Lucem is een spel van confrontatie en toenadering, loslaten en terugvinden. Het is de onwaarschijnlijke chemie tussen Belem (Didier Laloy & Kathy Adam) en Barbara Furtuna, een uitmuntend Corsicaans vocaal kwartet met een reperoire dat stemt uit een eeuwenoude traditie.

Vanuit hun eigen oogpunt en respectievelijke stijlen gaan ze op zoek naar wat hen bindt, een queeste naar een muzikaal equilibrium. Het resultaat is een adembenemend en subtiel repertoire waarin ogenschijnlijk... Lees meer

Belem & Ensemble Quartz

Belem is het zoete samenspel van traditionele Europese klanken en kamermuziek. Het Quartz Ensemble zorgt er echter voor dat het accent van hun muziek naar het klassieke verschuift. Het delicate en breekbare komt aan het oppervlak.

Diepte van de adem, de ijver die daar op volgt, de fijnzinnigheid die groeit en het gevoel dat zich overal in verweeft; een leven wordt verteld.

(fotografie: Lieve Boussauw)

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

Binnenkort